Lördag

Lördagskväll och jag har spelat lite gitarr så här på kvällskvisten. Idag har jag städat efter städningen passade jag på att gå ut lite och meddans golvet som jag moppade skulle torka i fred. Eftersom jag ska till Mexico i januari så var jag förbi polisstationen och Sjukhuset. Detta i syfte att kolla var de ligger så jag vet vart jag ska ta vägen till veckan när allt sånt ska fixas.  När jag kom hem kunde jag inte låta bli att programmera lite, hehe lite och lite, det blev typ 5h idag. Efter många trial and error fick jag min programkod att fungera. Nu kan den göra om alla stora bokstäver till små. Jag blev väldigt stolt när jag fick det att fungera. Men jag har Olof att tacka för det, han är så snäll och förklarar lite för mig.

Programmering kan liknas vid vilket språk som helst, man vet vad man vill ha fram när man pratar med någon men kan inte bygga upp rätt mening så personen i fråga förstår.  Det är så logiskt som det bara kan bli. Det gäller bara att veta hur man sätter ihop "orden" så det blir förståelig mening. Jag börjar kunna språket nu men det lär dröja innan jag kan det flytande. Här är den del av koden jag gjorde klart idag. Det tog typ 10h att fatta hur jag skulle skriva detta.


cout.setf ( ios::right, ios::adjustfield );

for(int x = 0; x < k; x++)

{

           string temp = "";

           temp_word = word[x];

           cout << "x är " << x << " och ordet är " <<;

           cout << word[x]<< endl;

                     

           for(int n = 0; n < temp_word.size(); n++)

           {

                      temp += char(tolower(temp_word[n]));

           }

                     

                      word[x] = temp;

           }


           for(int x = 0; x < k; x++)

           {

                      if(x == k)

                                 break;

                      cout << word[x] << endl;

           }

}


Snygg utsida => dålig insida


Idag blev det läsning i den supertråkiga ledarskapsboken (4h), usch vilken tråkig bok. Den är på 600+ sidor men det känns som man skulle kunna korta ner boken till 200 sidor, det står så mkt skit i den så hälften borde räcka om något. Det måste nog vara så att om framsidan är snygg så kan man räkna med att innehållet inte säger så mkt, men är framsidan ful så är insidan desto bättre. Alltså det man satsat på framsidan förlorar man på insidan, eller tvärtom. Det är nästan så att man kan dra några paralleller på tjejer, hehe. Närå bara skoja =). 

Under dessa 4h som jag läste kunde jag inte sluta tänka på programmeringen. Samtidigt som jag läste tänkt jag på hur jag skulle lösa en uppgift som jag krånglat med under hela gårdagen. Tillslut fick jag någon uppenbarelse och gick och satte mig framför en dator, och tro på fan, efter 5min och tre rader kod så funkade mitt program precis som jag ville.  Oj vad nöjder jag blev. Tänka om man skulle kunna få fler sådana där uppenbarelser, det skulle vara skoj. Jag tror endå att lösningen jag gjorde kan göras på ett enklare sätt, men det får jag fundera på en annan gång.


Nåja idag var det höstmöte med sektionen, mötet var lika tråkigt som den brukar vara. Alltså gissa vad hungrig jag var när jag kom hem vid 19:30 tiden. Jag slängde ihop några varma mackor och slängde in dem i ugnen, oj vad gott det blev, så nu är jag mätt och nöjd igen.


Programmering

Märkligt det med programmering tycker jag, på ena datorn fungerar programmet som man gjort men inte på en annan dator. Jag har suttit under helgen och försökt lära mig hur en "struct" fungerar i c++.  Efter många timmar och många om och men gick jag till min examinator och frågade vad felet var med min uppfattning av structar. Efter att jag fick klarhet i detta så gick allt som på räls. Så idag började jag programmera vid 11, sen när en kompis fråga mig om jag skulle vara med på innebandy så hade klockan hunnit blivit 16. OJ! Vad tiden går när man har kul, jag trode aldrig att programmering skulle bli kul men det börjar faktikst bli det. Jag hann i alla fall få första delen i uppgiften att fungera. Men när jag skulle prova programmet hemma på min dator så fick jag ett fel och jag fattar inte alls varför.


Nåja så kan det gå. Det var i alla fall jättekul att spela innebandy. Men knäna måste ju ta ut sin rätt så jag spelade i en timme och sen var jag tvungen att avbryta. Hoppas jag kan spela igen nästa vecka i alla fall.  Nåja imorgon bli det nog lite ledarskaps läsning med. Jaja see ya!!


Åter tillbaka


Jaha efter ett oanonserat sesångsuppehåll har jag kommit tillbaka till bloggen. Dagen började med en promenad, den var riktigt skön må jag säga, man han riktigt vakna till och fundera lite över vad man skulle hitta på under dagen. Men jag kom inte fram till att jag skulle göra något speciellt. Så det enda jag gjort idag är att spela tv-spel, men inte vilket tv-spel som helst. Spelet handlar till en början om en oskyldig kille vid namn Link vars resa genom Hyrile slätter, öknens sandstormar skogens mörka skuggor ska leda landet till fred och gröna skogar.  Zelda serien måste nog vara den bästa spel-serien som finns. Jag ryser varje gång jag utforkar ett nytt tempel. Just nu spelar jag Zelda - Twlight Princess, och just nu är jag i "Tempel of Time". Det är alltid något pussel som ska lösas innan man kan kliva in nästa rum.

Vi får väl se hur det går imorgon. Just nu har jag i alla fall fastnat redan efter första dörren.


Ja vad har hänt sen jag skrev sist? Nja det har inte hänt så mycket så ni som kanske om möjligtvis men troligtvis inte alls är något som helst intresserade har inte missat nått. Det är skönt att man inte har så mkt i skolan, just nu har jag "bara" tentan i c++ kvar innan jag ska göra mitt exjobb. Hoppas bara jag klarar av tentan när den går den 18de december. Men nu ska jag försöka hitta på nått att äta. Får väl se vad jag kommer fram till. Jag kommer tillbaka nästa gång.    


RSS 2.0