Ukelele

Hur kul är det inte att sitta tillsammans och spela lite gitarr och sjunga? Jag älskar stämningen när man sitter samlade och bara är social, att man har en gitarr höjer ju bara stämningen ännu mer. Gitarr är en riktig stämningshöjare tycker nog de flesta, och att dessutom kunna sjunga är ju bara ett plus i kanten. Stränginstrument överlag är väldigt roliga har jag kommit fram till. Det var inte längesen jag köpte mig en gitarr och det måste nog vara ett av de bästa köpen jag gjort någonsin. Jag spelar på gitarren nästan varje dag och jag lär mig hela tiden något nytt, man kan säga att det är de köpet jag fått mest valuta för. Men inte nog med att jag har köpt en gitarr jag vill ha något mer. Hur många har inte sett en ukelele? Eller hur många kan inte låta bli att bli glad när man ser en ukelele,? En Ukekele låter ju så fränt också.  Som den är liten är den väldigt lätt att bära med sig överallt.

image24

Dom är inte många i skolan men den finns en handfull som spelar och man kan inte låta bli att fråga om man får prova att spela lite. Inte för att jag kan spela på en ukelele, men jag vill ha en. Det är ju som med alla andra instrument, man kan inte lära sig om man aldrig ger det en chans. 


Håll i Hatten!!

Innan jul gick det som det gick, tre tentor och två projekt skulle bli avklarade innan julen skulle firas. Projekten blev avklarade och nu var det bara en evig väntan på att resultaten från tentorna skulle komma. En efter en fick jag underkänt och tillvaron kändes inte så rolig längre. Vårterminen kom och för min del började tre nya kurser.

Som jag sagt förut var den ena kursen en projektkurs där vi skulle bygga ett mikrochip. Den andra var en kurs jag knappt kommer på vad den heter, men den heter i alla fall ANaloga och Tidsdiskreta tidsInvarianta Kretsar  kort sagt ANTIK och den tredje var fortsättningskursen på ekonomin. Tro det eller ej jag valde att läsa en fortsättningskurs på ekonomin fast jag tyckte att grundkursen var astråkig, det visade sig faktiskt att fortsättningskursen var mycket roligare än den första.


Veckorna gick och det blev tentaperiod. Två tentor skulle skrivas en, i fortsättningskursen på ekonomin och en i ANTIK kursen (projektkursen var det ingen tenta i). Jag bestämde mig för att offra påsklovet och även skriva de tre tentorna som jag missade innan jul. Till min fasa fick jag se att alla tre tentorna gick efter varandra i tre dagars följd, tisdag, onsdag och torsdag. Mina kompisar tyckte jag var för optimistisk med att tro att det skulle gå bra på alla tentorna. Jag beslöt mig endå för att motbevisa alla och visa att det vist går, det blev mer som en utmaning och jag blev väldigt peppad. Jag hade 10 dagar på mig att lära mig tre kurser på nytt. Dagarna närmade sig tenta dags, ibland kändes det tungt men jag ville inte ge upp. Efter att jag skrivit alla tentorna kändes det nervöst och jag trodde inte jag presterat nog för att klara dem.


Men där optimismen tar slut där tar hoppet över, eller borde det vara tvärtom? En efter en får jag reda på att jag klarat tentorna, ni kan inte förstå hur glad jag blev när jag fick reda på att jag klarat den sista tentan också som var grundkursen i ekonomi. Det var nämligen den som jag trodde blev ett fiasko. Det tog ett tag innan jag verkligen förstod vad jag gjort, inom 15 dagar hade jag skrivit fem (kan ni tänka er FEM) tentor och jag klara allihop och de med bravur. Så här efteråt kan jag bara säga till dom som inte trodde på mig att det går om man verkligen vill. Eller som Gunde brukar säga "Inget är omöjligt".


Borta

Borta!!!

Mora Träsk

Veckan började med att jag köade för en biljett som jag inte alls behövde köa för.  För i egenskap av FuLing 07 så har ju jag förmånen att få komma in gratis på alla kravaller. Men som dum som jag var så tänkte jag inte på det. Jag köade från 09:30 på morgonen till 12 då biljetterna skulle släppas. Klockan 11 får jag reda på att jag inte behöver köa, haha men jag kunde ju hjälpa andra istället tänkte jag och stod kvar i kön och köpte 3 biljetter i alla fall. Nåja sen blev det torsdag och det enda som fanns i huvudet var Mora Träsk kravallen. Vi började med att förfesta hos grabbarna grus. Alltså vad kul det är nu när man börja behärska en gitarr, vi satt några och spela och sjöng. Med reservation för sångrösterna så lät det rätt bra med tanke på att vi alla var fulla. Jag hade aldrig spelat gitarr när jag var full med det gick relativt bra endå.


Kvällen började glida iväg mot kravalldags och vi började promenera mot Kravallen. Lita på att det var livat där inne, haha vad kul det är att se alla studenter både stå och sitta där framför scenen och göra olika rörelser i synk. Vi hoppad runt och viftade med armarna hit och dit. "Huvud axlar knä och tå" osv... Haha ja det blev en väldigt lyckad kväll. Men när jag skulle hem så hände det som inte fick hända. Det började med att jag sätter mig på cykeln och börjar bege mig hemåt. När jag kommer till sista backen börjar det gå lite trögt men jag skulle upp för backen. Då hör jag nått som knakar till, AJJJJJJJJ som FAAAN! och hela livet passera revy för en stund. Jag kliver av cykeln och börjar knata med cykeln. Eftersom det är något som tar emot  går lite sakta ett tag. Jag kollar ner mot tramporna för att se vad som häntt. Inget syns men efter ett tag så ser jag att något har gått av, och något släpar mot marken. Faaaaan tänkte jag och to upp den och kollade på den. Nu kan jag ju absolut inte cykla mer. Jag tog med mig den hem för att konstatera att det verkligen hade gått av. Det visade sig att den hade rostat sönder och nu låg den där med ändarna helt skilda från varandra. Undra om den går att laga? För annars kan jag ju inte cykla mer. För inte kan väl cykla om man inte har en kedja? Min kära miltärcykl har gått genom mycket så det här ska nog också gå att fixa. So long all


En dag med 3:orna

  

Sömnen började gå mot sitt slut och rätt vad är är det något som plingar till. Jag vaknar och ser att klockan tycker att det är nog med sömn för min del. Det första jag tänker på och kommer på är att jag ska tillbringa en hel dag i skolan med 3:orna. Hmm undrar hur det ska gå? Efter allt det där man brukar gör på morgonen sätter jag mig i bilen. När jag kommer fram till M så börjar vi gå till skolan. När vi avverkat vår lilla promenad kommer vi fram till skolan. Det första M visar mig är den plats hon brukar hänga av sig sina kläder, och sen gick vi in till klassrummet. Hon pressenterar mig för sin lärare S. Sen visar hon mig sin bänk och allt som finns i klassrummet. Sen satte vi oss i den ring som alla barnen skapar på morgonen.  Det allra första som händer i ringen är att jag får pressentera mig för klassen. Sen fick alla säga en varsitt siffra på engelska i tur och ordning.  Så klantig som jag är så säger jag "twelve" när jag egentligen skall säga "ten" haha undrar vad dom tänkte då? När allt det roliga i ringen tog slut började första lektionen och det var historia. Dagens tema var dinosaurier. Det var kul att höra hur barnen trodde dinosaurierna dog ut. Vissa hade teorin om att maten tog slut och andra trodde att massa andra dumma dinosaurier åt upp alla ägg, och tillslut föddes det inga fler dinosaurier. Måste säga att den sista teorin var lite rolig. En blyg liten flicka som satt i ringen räckte upp handen och fick sista ordet. Hon sa att en stor varm sten ramlade ner från himlen och dödade alla dinosaurierna. 


Tillslut blev det rast och lita på att alla barnen drog i mig. Killarna ville att jag skulle vara med på fotboll och flickorna ville att jag skulle vara med och hoppa hopprep. Jag delade upp det hela och deltog i båda aktiviteterna på varsin rast, och alla blev nöjda och glada. Innan dagen tog slut skulle vi ha något som hette fredagskul, och detta hade fyra av barnen planerat. Vi hade en lek där man satt på stolar i en ring och man fick en varsin årstid. När lekledaren sa den årstiden man hade så skulle man så snabbt som möjligt byta till en annan stol. Jag vet egentligen inte vad leken gick ut på. Det var ju inte så att det fanns en stol mindre. (man måste nog vara 10 år för att förstå vad leken gick ut på). Men men det var skönt att få springa runt lite inomhus. Det allra sista vi gjorde var att sjunga en sång på engelska som jag inte kommer ihåg nu. Men barnen sjöng den jättebra. Jaha det var allt för denna gång.


Det var jättekul att få se hur det var i lågstadiet. Där finns det inte så mycket bekymmer som man råkar ut för när man är äldre, men det tråkiga är ju att barnen kan vara väldigt elaka mot varandra vid den  här åldern. Jaja men nu är jag 13 år äldre än dom och gör min sista termin till hösten. En intressant fråga är ju vad alla dom där treorna gör om 13 år. Ja vi får väl vad som händer.


Dagens Hiss och Diss(ar)

Diss 1

Asså vad trött jag blir på folk som lämnar sina sopor utanför sin lägenhetsdörr. Dom har typ 30 m till soprummet, men bekvämligheterna tar över stanken ibland. Asså det är ju inge kul när det luktar illa inne i lägenheten men tänk om alla skulle ställa ut sina sopor?? Då skulle det ju stinka fan i korridoren där alla går. Nej dom får fan ta och rycka upp sig och gå dom där extra 30 metrarna tycker jag. Orkar man inte gå dit så kan man ju i alla fall behålla skräpet inne hos sig tills man har vägarna förbi soprummet. För det är väl ingen annan som vill lukta på andra s soppor. Jag brukar ta vägarna förbi soprummet på morgonen när jag går till skolan och då är det ju bara att släpa med sig sin soppåse och slänga den.


Diss 2

En annan sak som jag tycker är lite dumt är att vissa släpar in sina cyklar och ställer dem precis utanför lägenhetsdörren. Vist man kanske är rädd om sin lilla tvåhjuling, eller kanske så kanske man inte vill att låset skall frysa under natten. Men herregud det finns ju särskilda hus för cyklar i så fall. Tänk om alla skulle släpa in sin cyklar och ställa dem utanför sina dörrar? Då skulle det bli trångt och skitigt som fan.


Hiss

Mina gitarrböcker har verkligen gett mig mycket kunskap om hur man tar nya ackord och hur man sätter ihop dem så det bildar små låtar. För några dagar sedan började jag på min andra bok, den verkar lite krångligare men det ska nog gå vägen det också. Det första i boken är en del om hur man gör olika basgångar mellan ackorden. Jag har lärt mig två st hittills, men är inte så snabb på dem än.


RSS 2.0